В исторически план породата кокер шпаньол е куче, използвано в лов

...
В исторически план породата кокер шпаньол е куче, използвано в лов
Коментари Харесай

Име за кокер шпаньол

В исторически проект породата кокер шпаньол е куче, употребявано в лов на птици в Англия и Франция през единадесети век. Това е малко до приблизително огромно куче, то е мощно, пъргаво и доста стабилно. 

Има добре завършена глава. Носът му добре развъртян, необятен. Очите на кучето са огромни, овални, раздалечени, по-светлокафяви или по-тъмни. Ушите на кокер шпаньола са дълги, висящи, заоблени в края и покрити с дълга, богата, вълнообразна четина. Вратът е дълъг и мускулест. 

Опашката е в продължението на гърба, изрязана 2/3 от дължината, носена хоризонтално и в придвижване. Козината е фина, копринена, със междинна дължина, права или вълнообразна, по-къса на главата и по-често образуваща ресни по ушите, краката, гърдите и корема. Тя може да бъде: червеникаво-кафява, тъмночервена, черна с кафява, бяла с черни, червени или с тъмночервени петна.

Характер на кокер шпаньола

Той е куче, изпълнено с живот, радостно, стабилно, интелигентно, нежно, само че все пак обича да прави това, което желае, в случай че има опция. Покорен, завързан и предан на господаря си, кокер шпаньолът е толерантен с деца. Той няма проблеми с други кучета или други животни в семейството, в случай че е социализиран добре.

Отглеждане на кокер шпаньол

Козината на това куче би трябвало постоянно да се четка и сресва. Прекалено израсналата четина би трябвало да се отстранява от възглавниците на краката и ушите. Ако е належащо, козината би трябвало да се подстригва 2-3 пъти годишно от експерт.

Това е куче, стабилно на атмосферни въздействия, топлота, отмалялост, елементарно се приспособява към предлаганите условия на живот, навън или в апартамент. То има умерено равнище на интензивност и ще бъде предостатъчно от по-малко всекидневно вървене, само че ще се радва на дълги излети навън, игра, тичане и даже плуване. То също по този начин се нуждае от образование, социализация.

Обучение на кокер шпаньол

С поредно, нежно, разбиращо образование можете да получите мечтаните резултати, тъй като това е чинно куче и схваща много елементарно какво се изисква. Кокер шпаньолът става чудесно ловно куче и помощник, даже в случай че се употребява по-рядко в тези действия. Това е радостен и прелестен домакински любим.

Избор на име за кокер шпаньол

Освен от нормалните грижи, вашият кокер шпаньол се нуждае от име. Защо е толкоз значимо да изберете вярното име за кучето си? Подходящото име може да помогне при образованието на вашето куче. Грешното може да аргументи проблеми. Например, в случай че името на кокер шпаньолът ви е Сидни, той може да го бърка с командата Седни. Така че би трябвало добре да помислите.

 Кокер шпаньол

Ето хрумвания за име на кокер шпаньол:

Име за женски кокер шпаньол

- Али;

- Ари;

- Бела;

- Рейки;

- Кали;

- Камила;

- Флора;

- Надя;

- Уини;

- Туикси;

- Тами;

- Тиара;

- Джема;

- Джой;

- Айви;

- Кики

- Лия;

- Лекси;

- Лили;

- Люси;

- Луна;

- Лорелей;

- Мели.

Име за мъжки кокер шпаньол

 Как да кръстим кокер шпаньол

- Арчи;

- Бейли;

- Блейз;

- Бумър;

- Броуди;

- Бъди;

- Честър;

- Коди;

- Декстър;

- Франки;

- Джаспър;

- Джакс;

- Джеси;

- Кел;

- Лео;

- Лестър;

- Лексис;

- Макс;

- Майло;

- Мърфи;

- Найджъл;

- Оскар;

- Оли;

- Куинси;

- Рафаел;

- Реми;

- Рори;

- Сами;

- Тадж;

- Тео;

- Тоби.

Това бяха няколко хрумвания за име на кокер шпаньол. Надяваме се, че сме ви помогнали!

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР